Puntentelling

De puntentelling wordt opgesteld volgens richtlijnen WWS.

Puntentelling volgens het nieuwe woningwaarderingsstelsel.

Het woningwaarderingsstelsel (WWS) wordt ook het puntensysteem genoemd. Het doel van dit systeem is het vaststellen van een redelijke huurprijs voor een woning. Bij het opstellen van een puntentellingsrapport werken wij volgens de richtlijnen van het woningwaarderingsstelsel (WWS). De nieuwe richtlijnen zijn per 1 oktober 2016 van kracht en opgesteld door de Rijksoverheid.

Het WWS

Het woningwaarderingsstelsel bepaalt de hoogte van de kale huurprijs. Dit is de maximale huurprijs die de eigenaar mag vragen aan de huurders. Jaarlijks geeft de Rijksoverheid een lijst met de maximale huurprijs voor zelfstandige woningen vrij. Daarnaast wordt ieder jaar op 1 januari een tabel met de huurliberalisatiegrenzen uitgegeven. De huurliberalisatiegrens van € 710,68 is sinds 1 januari 2016 voor 3 jaar bevroren.

Wat u van ons kunt verwachten

  • – Opname in de woning
  • – Opname volgens richtlijnen WWS
  • – U ontvangt een uitgebreide rapportage
  • – Bij een eventuele huurcommissie zaak kan dit puntentellingsrapport worden ingezet

Tarief

Wij leveren een puntentelling voor €150,- exclusief BTW.

Gebruik onderstaand contactformulier om de puntentelling opname aan te vragen. Wij nemen spoedig telefonisch contact met u op.

Aanvullende informatie

Wat is de liberalisatiegrens op dit moment?

De huurliberalisatiegrens van 01-01-2016 tot 31-12-2016 is €710,68. Als je woning minimaal 146 punten heeft, dan valt de woning in de zogenaamde vrije sector. De eigenaar is dan vrij om zelf de huurprijs te bepalen.

Energie-index en Puntentelling

Om uw kale huurprijs te bepalen heeft u een Energie-index rapport nodig. Een vereenvoudigd Energielabel mag niet worden gebruikt om de huurprijs te bepalen. Het kan interessant zijn om een Combipakket af te sluiten. Wij nemen een Puntentelling en Energie-index op en zorgen dat deze worden samengevoegd in één volledig rapport.

Back to Top