Energie-Index

De Energie-Index is een dienst welke u apart kunt afnemen bij Hof Vastgoedbeheer

De Energie-Index wordt opgesteld volgens richtlijnen van de Rijksoverheid.

De Energie-Index

Voor het opstellen van het energieprestatiecertificaat werken wij volgens wet en regelgeving welke is opgesteld door de rijksoverheid. Per 1 januari 2015 is het verplicht om bij verhuur en verkoop een Energieprestatiecertificaat te kunnen overhandigen.

Het vervaardigen van een energieprestatiecertificaat is een specialisatie en ligt een gedegen opleiding aan ten grondslag. Als adviseur dien je gecertificeerd te zijn gecertificeerd energieprestatie adviseur. Dat wil zeggen met een geldig NL/EPBD procescertificaat volgens de Nationale Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500. Met behulp van deze software kan de adviseur de energieklasse berekenen.

Wat u van ons kunt verwachten

  • – Wij komen bij u langs voor een opname
  • – Wij voeren deze opname uit volgens de richtlijnen die zijn opgesteld door de Rijksoverheid
  • – U ontvangt een uitgebreide rapportage
  • – Bij een eventuele huurcommissie zaak kan deze puntentelling worden ingezet

Tarief

Het tarief voor een Energie-Index is €150,- exclusief BTW.

Gebruik onderstaand contactformulier om de energie-index opname aan te vragen. Wij nemen spoedig telefonisch contact met u op.

Aanvullende informatie

Binnen het energieprestatieadvies kennen wij twee producten:

  • Vereenvoudigd label
  • Energie-Index

Het vereenvoudigd label

De systematiek voor het aanvragen, maken en leveren van het vereenvoudigd energielabel verloopt geheel geautomatiseerd middels de overheidssite www.energielabelvoorwoningen.nl. Voor het aanvragen van dit product gaat u met gebruik van uw DigiD naar de genoemde site. Daar kunt u Energie Label Holland selecteren in de lijst van erkende deskundigen.

Energie-Index

Dit is een uitgebreide analyse van de energieprestatie van uw object. U heeft deze nodig bij verhuur of verkoop van een woning. Aan de Energie-Index worden financiële instrumenten gekoppeld, zoals het woningwaarderingsstelsel (WWS).

(Professionele) woningeigenaren

Vooral in de huursector wordt de Energie-Index gebruikt. Woningeigenaren kunnen hiermee de investeringen van hun huizenvoorraad waarderen en bepalen. Het energieprestatiecertificaat en het huidige energielabel (uitgereikt tot 1 januari 2015) blijven 10 jaar na opnamedatum geldig.

Back to Top