Woning verhuren? Denk aan het energielabel van de woning

Bij het verhuren van een woning komt veel kijken. U moet verschillende praktische zaken regelen zoals het energielabel van een woning. Veel huiseigenaren verhuren hun woning naast een vaste baan. Daarom kan het handig zijn de verhuur en het beheer van uw woning uit handen te geven. Op deze manier heeft u voldoende ruimte en tijd om uw bezig te houden met andere zaken.

Geef het beheer van uw woning uit handen

Mocht u het vastgoedbeheer van uw woning uit handen willen geven, dan is Hof Vastgoedbeheer een goede keuze. Verhuren is meer dan alleen het vinden van de juiste kandidaat. Er komt van alles bij kijken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:
• Het vaststellen van punten van een woning via het woningwaarderingsstelsel (WWS)
• Het vaststellen van de energie index

Het verschil tussen een energielabel van de woning en de energie index

Het energielabel is bij de meeste mensen wel bekend. Het is een label dat een woning krijgt waarmee men kan zien hoe energiezuinig een woning is. Label A (aangegeven met een groene kleur) duidt op een zeer energiezuinige woning en label G (aangegeven met een rode kleur) duidt op een niet energiezuinige woning. Sinds 1 januari 2015 is elke eigenaar van een woning verplicht om de potentiële huurder of koper een energielabel van de woning te kunnen overhandigen. Dit energielabel kan aangevraagd worden via energielabelvoorwoningen.nl.

De energie index is een index waarmee de energiezuinigheid van de woning wordt gemeten. Deze index is echter veel zorgvuldiger dan het energielabel van een woning. De energie index is gebaseerd op ongeveer 150 verschillende kenmerken van een woning. Het energielabel is slechts gebaseerd op 10 kenmerken van een woning en geeft enkel een eerste indruk van de energiezuinigheid. De Energie-Index telt mee in de maximale huurprijs.

Posted on 4 oktober 2016 in Nieuws

Back to Top